Skip to content

Nieuwsbrief April 2010

Aquamarijn

De allereerste nieuwsbrief van Goudsmid Anne.Waarom deze nieuwsbrief?Mensen willen graag extra informatie over edelstenen, de diamant wordt de laatste jaren voornamelijk in sieraden verwerkt, terwijl er met andere edelstenen ook hele mooie dingen gemaakt kunnen worden. In de komende nieuwsbrieven wil ik u laten kennis maken met de diverse mogelijkheden. Mijn ervaring van de afgelopen jaren is dat voornamelijk diamant in sieraden verwerkt wordt, terwijl er nog zo veel meer mogelijkheden zijn met allerlei kleuren. Zo wil ik aan de hand van foto’s uit mijn eigen collectie en foto’s van al gemaakte sieraden laten zien wat er allemaal mogelijk is met gekleurde edelstenen in sieraden.

 

Wat staat er in de nieuwsbrief?

Elke twee maanden behandel ik een nieuwe edelsteen

Zijn er weer nieuwe sieraden aan de collectie toegevoegd, dan vertel ik het u in de nieuwsbrief.

Daarnaast breng ik u op de hoogte hoe u deze sieraden specifiek kunt schoonhouden, zodat deze hun kwaliteit kunnen behouden, ondanks het vele dragen.

U bent als eerste op de hoogte van nieuwe activiteiten, aanbiedingen en nieuwe verkoopadressen.

 

De eerste edelsteen voor deze nieuwsbrief is Aquamarijn: (Latijn ‘water van de zee’) is zo genoemd omdat zijn kleur op die van het zeewater lijkt. De kleurende stof is ijzer. De aquamarijn komt zowel doorzichtig als ondoorzichtig voor.De doorzichtige stenen worden meestal tot geslepen stenen verwerkt. De ondoorzichtige of troebele stenen worden vaak cabuchon geslepen of tot kralen verwerkt. Cabuchon is een slijpsel waarbij de steen in een bolling wordt geslepen. (3e en 4e foto zijn voorbeelden).Soms wordt de kleur van aquamarijn verbeterd door gammastraling, maar deze kleuren zijn niet kleurecht. Aquamarijn is bros en drukgevoelig. Insluitsels van fijne holle kanaaltjes of in een bepaalde richting liggende vreemde mineralen veroorzaken het kattenoogeffect en een zesstralige ster. Ook heeft aquamarijn een levendige glans.De belangrijkste vindplaatsen van aquamarijn bevinden zich in Brazilië. De ooit bekende afzettingen in de Oeral in Rusland schijnen te zijn uitgeput. Andere landen waar ze voorkomen zijn: Australië (Queensland), Birma, China, India, Kenia, Madagaskar, Namibië, Nigeria, Sri Lanka, Tanzania, VS, Zambia en Zimbabwe.

 

Alle sieraden die ik u laat zien zijn uniek, prijzen op aanvraag.

(foto 4, 5, 6 zijn al verkocht)

De Schoonmaak tips voor sieraden:- Tijdens het zonnen op het strand of in de tuin de sieraden af te doen, in verband met het kunnen verkleuren van de steen- Aquamarijn kan zeer bros zijn, dit betekent dat wanneer u het sierraad met de steen laat vallen of ergens tegen aan stoot, deze kan breken.- Om uw sierraad schoon te maken deze in warm water leggen met wat zeepsop en een heel klein scheutje ammonia. Dit even laten weken en met een oude tandenborstel boenen. Afdrogen met een schone theedoek.

Het resultaat is weer een glimmend sierraad.

– Doe uw sieraden tijdens het slapen, sporten en douchen af.

 


GOUDSMID ANNE

- Voor het ontwerpen van unieke sieraden...
- Voor trouwringen op maat...
- Voor het restaureren van uw zilverwerk...
- Voor een workshop zelf sieraden maken...
- Voor het repareren van zilver en goud...

CONTACTGEGEVENS

Anne Kroese-de Haan
Voerman 14
3893 DT, Zeewolde
Telefoon: 06-38 77 58 47
E-mail: info@goudsmid-anne.nl

OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m vrijdag: Alleen op afspraak

Woont u net als ik in de kern van Zeewolde?
De mogelijkheid bestaat dat ik naar u toe kom!

Recent Tweet