Skip to content

Nieuwsbrief Februari 2013

citrien 150x150 Nieuwsbrief Februari 2013

Citrien

aanbieding 1 citrien 150x150 Nieuwsbrief Februari 2013De edelsteen voor deze nieuwsbrief is Citrien
Geschiedenis: Citrien behoort tot de klassieke edelstenen. De naam komt uit het latijn en betekend citroenkleurig. Vroeger werden bepaalde citrienen vaak voor topaas aangezien, geheel onterecht omdat de topaas een heel andere edelsteen is. Waarschijnlijk gebeurde dit om een hogere kostbaarheid te suggereren.
palmeira citrien 150x150 Nieuwsbrief Februari 2013Vindplaatsen: Bijna alle citrienen die je kunt kopen, zijn uit verhitte amethisten gewonnen. Natuurgekleurde citrienen worden hoofdzakelijk in Spanje en Brazielie gevonden. Meestal zijn deze aan de bruine kant en troebel. Door de edelsteen te verhitten op ca. 350 graden, kan men de kleur en de helderheid verbeteren.
aanbieding 3 citrien 150x150 Nieuwsbrief Februari 2013Kleur: De natuurlijk gekleurde citrienen spelen in de handel geen rol. Belangrijker zijn de uit amethis gebrande citrienen. Deze hebben een betere enkrachtigere kleur. Geslepen is er dan ook een wezenlijk verschil en oogt veel ‘levendiger’.
madeira citrien 150x150 Nieuwsbrief Februari 2013Kleurschakering: Sinds meer dan 100 jaren is er een kleurschakering ingeburgerd om zo de prijs van de citrien te kunnen bepalen. De prijs neemt tot van licht naar donker.
  • lichte citrien: citrien
  • felgele citrien: goud-citrien
  • oranje tot roodoranje: Palmeira-citrien (de naam Palmeira komt van het gelijknamige vindtplaats in Brazilie, waar de amethisten zich bijzonder goed in deze kleur laten branden.
  • krachtig oranjerood tot bruinrood: Madeira-citrien. (de ooiste robijnachtige kleur laat zich uit amethisten van de skeletkust in het noorden van Namibie branden)
lemon citrien 150x150 Nieuwsbrief Februari 2013Lemon-citrien: Sinds enige jaren wordt er ook een lemon-citrien aangeboden. Deze wint mn uit bergkristal dat met gammastralen bestraald wordt. Daardoor wordt de steen rookkleurig. Door een aansluitende hittebehandeling krijgt de edelsteen een typische groengele kleur. Bij lemon-citrien moet altijd aangegeven worden dat de steen behandeld is.
Slijpvormen: Meestal is de steen facet geslepen. al komt cabuchon (glad) geslepen wel voor.
aanbieding 2 lemon citrien 150x150 Nieuwsbrief Februari 2013Lemon-citrien ACTIE
Lemon-citrien schijfjes (behandeld)
  • Lengte: 40 cm
  • Maat schijfjes: 4 tot 7 mm
  • Prijs: van €115,= voor € 85,=
  • inclusief zilveren bolsluiting van 8 mm
  • geldig t/m 31 Mei 2013 (zolang de voorraad strekt)

Meer aanbiedingen

maansteen 150x150 Nieuwsbrief Februari 2013

Maansteen

 

GOUDSMID ANNE

- Voor het ontwerpen van unieke sieraden...
- Voor trouwringen op maat...
- Voor het restaureren van uw zilverwerk...
- Voor een workshop zelf sieraden maken...
- Voor het repareren van zilver en goud...

CONTACTGEGEVENS

Anne Kroese-de Haan
Voerman 14
3893 DT, Zeewolde
Telefoon: 06-38 77 58 47
E-mail: info@goudsmid-anne.nl

OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m vrijdag: Alleen op afspraak

Woont u net als ik in de kern van Zeewolde?
De mogelijkheid bestaat dat ik naar u toe kom!

Recent Tweet