Skip to content

Nieuwsbrief Juni 2010

blauwe agaat 150x150 Nieuwsbrief Juni 2010

Agaat

Wat staat er in deze nieuwsbrief?Elke twee maanden behandel ik een nieuwe edelsteen en deze keer de agaat, in vele kleuren verkrijgbaar, ook wel bekend als lagensteen.U bent als eerste op de hoogte van nieuwe activiteiten, aanbiedingen en nieuwe verkoopadressen.
vuur agaat 150x150 Nieuwsbrief Juni 2010De edelsteen voor deze nieuwsbrief is Agaat:Agaat is een gestreepte chalcedon met concentri-sche lagen, soms doorgroeit door enig opaalmateri-aal. De fijne kwartsvezels staan steeds loodrecht op de afzonderlijke banden. De banden kunnen verschillende kleuren hebben, maar kunnen ook een-kleurig zijn
collier bosagaat 2 150x150 Nieuwsbrief Juni 2010De transparantie van agaten varieert van bijna door-zichtig tot ondoorzichtig. In dunne schijven zijn ook de ondoorzichtige agaten doorschijnend.Er zijn vele verschillende soorten agaat, waaronder mosagaat. Mosagaat is een kleurloze, doorschijnende chalcedon met op mos lijkende insluitsels, (zie foto) van groene hoornblende of chloriet. Door oxidatie van de ijzerdeeltjes krijgt mosagaat rode en bruine tinten.
Agaten komen voor als bol- of amandelvormig in-sluitsel, met een omvang van enkele millimeters tot meerdere meters. De gestreepte tekening ontstaat door ritmische kristallisatie
iris agaat 150x150 Nieuwsbrief Juni 2010De afzonderlijke agaatbanden zijn weliswaar ver-schillend van dikte, maar de dikte behouden ze in de gehele holte. Als het inwendige van de amandel niet geheel met agaat is opgevuld dan kunnen er in de overblijvende holle ruimte fraai ontwikkelde kris-tallen ontstaan bv. bergkristal of amethist.Alle sieraden die ik u laat zien zijn unica.

 

 

 

 

GOUDSMID ANNE

- Voor het ontwerpen van unieke sieraden...
- Voor trouwringen op maat...
- Voor het restaureren van uw zilverwerk...
- Voor een workshop zelf sieraden maken...
- Voor het repareren van zilver en goud...

CONTACTGEGEVENS

Anne Kroese-de Haan
Voerman 14
3893 DT, Zeewolde
Telefoon: 06-38 77 58 47
E-mail: info@goudsmid-anne.nl

OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m vrijdag: Alleen op afspraak

Woont u net als ik in de kern van Zeewolde?
De mogelijkheid bestaat dat ik naar u toe kom!

Recent Tweet